Stappenplan subsidieaanvraag ‘Regiegroep Sociale Veiligheid in het hoger onderwijs en de wetenschap’
Stappenplan subsidieaanvraag
Lees het programmaplan door, zodat je goed weet wat de doelstellingen zijn van de regiegroep en je die kan verbinden aan jouw subsidieaanvraag. Het programmaplan kan je hier vinden: Regiegroep_Programmaplan_NL_210x297-mm_RGB_14-maart-2025_Single-pages_DEF-1.pdf
Lees de regeling goed door en bekijk wat van toepassing is voor jouw organisatie. De regeling is te vinden op: Staatscourant 2025, 7332 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen
Bedenk binnen jouw organisatie wat jullie doelstelling(en) zijn om sociale veiligheid te bevorderen, voor welke projecten jullie een aanvraag zouden willen doen en hoe je het proces van de subsidieaanvraag wil inrichten.
Elke organisatie kan dit op zijn eigen manier inrichten. Je kan dit bijvoorbeeld op centraal niveau organiseren en een call uitzetten, zodat verschillende teams/afdelingen/faculteiten hierop kunnen reageren.
Je kan er ook voor kiezen om teams/afdelingen/faculteiten de vrijheid te geven om hun eigen subsidieaanvraag te doen.
Let wel op dat je een rechtspersoon moet zijn om de subsidieaanvraag in te dienen.
Je kan als organisatie meerdere aanvragen indienen per aanvraagronde. Daarnaast kan je, vanuit je organisatie zowel penvoerder zijn van een aanvraag als meedoen met een samenwerkingsverband.
Bekijk goed welke documenten jij moet aanleveren voor subsidieaanvraag en verzamel die bij jouw instellingen of organisatie. Zie ook: Sociale veiligheid in hoger onderwijs en wetenschap | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen
Wil je de aanvraag indienen met andere organisaties. Dan is eerder sprake van een samenwerkingsverband. Zie o.a. artikel 4 lid 3 en artikel 9 lid 4 van de regeling welke organisaties daaronder vallen.
Ga op zoek naar een mogelijke samenwerkingspartner en maak goede afspraken wie de penvoerder is. Het programmateam kan met je meedenken en je zo goed mogelijk matchen aan een andere organisatie als samenwerkingspartner. Neem contact op met: Laurie Slegtenhorst (programmamanager@regiegroepsocialeveiligheid.nl).
Als je samenwerkingspartner een entiteit is die niet valt onder de definitie van organisatie uit de regeling dan moet er een offerte of kosteninschatting voorhanden zijn van die entiteit in het activiteitenplan, zodat de benodigde subsidie kan worden onderbouwd door de aanvrager. Hierbij gaat het bijvoorbeeld over een adviesbureau die bepaalde diensten gaat verrichten op/voor een hoger onderwijsinstelling of studentenorganisatie.
Bekijk goed in de regeling en op Sociale veiligheid in hoger onderwijs en wetenschap | Subsidie | Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen welke formulieren je moet aanleveren voor een samenwerkingsverband.
De eerste drie aspecten (ambitie, impact, verankering) gaan over jouw overkoepelende visie op het gebied van sociale veiligheid. Het vierde gedeelte is het activiteitenplan waarin je een beschrijving geeft van (verschillende) activiteit(en) + bijbehorende begroting(en). Je subsidieaanvraag kan dus bestaan uit 1 activiteit, maar ook uit meerdere activiteiten die je in onderdeel 4 opvoert.
Tijdens de eerste aanvraagronde vanaf 16 juni t/m 3 augustus gaat op het subsidieplatform het formulier open. Je vraagt subsidie aan via een online formulier. Tijdens de aanvraagperiodes staat op de pagina van DUS-I een link naar het formulier.
Hieronder vind je een template die je kan gebruiken om alvast voor de aanvraagperiode te beginnen met jouw subsidieaanvraag. Als het portaal open is dan kun je de tekst makkelijk kopiëren en indienen.
In het aanvraagformulier worden gegevens opgevraagd als de naam van de organisatie, KVK-nummer, bankrekeningnummer, gegevens contactpersoon, etc. Zorg ervoor dat je dit bij de hand hebt als je de aanvraag wil indienen.
Je hoeft dus niet met e-herkenning of DigiD in te loggen.
Template aanvraagformulier
Hier vind je een template van het beoordelingskader die je kan gebruiken om alvast voor de aanvraagperiode te beginnen met jouw subsidieaanvraag. Als het portaal open is kun je de tekst makkelijk kopiëren en indienen.